TÜRKÇE MAKALE
TEKNOCONVEY – Pnömatik Taşıma Sistemleri

TEKNOCONVEY – Pnömatik Taşıma Sistemleri

TEKNOCONVEY 

Pnömatik Taşıma Sistemleri ve Transport Sistemleri

Yoğun faz pnömatik transport sistemleri
Pnömatik Transport, Havalı Taşıma,  havalı taşıma sistemleri yada pnömatik transfer sistemleri gibi değişik adlarla sektörde çok yoğun bir şekilde toz malzemelerin sevkinde kullanılmaktadır.
Pnömatik taşıma konveyör sistemlerinde özellikle toz ve granül taşıma konusunda sağladığı esneklik ile en popüler toz ve granül sevk sistemdir.
Yoğun faz pnömatik taşıma özellikle kırılgan ve aşındırıcı toz ve granül malzemelerin taşınmasında en iyi yöntemdir. Pnömatik taşıma sistemi birçok endüstride yoğun bir şekilde kullanılmaktadır özellikle, gıda prosesleri, kimya, çimento, alçı, yapı kimyasalları, madencilik ve benzer sektörlerin  toz ve granül üretim işlemlerinin birçok alanında kullanılmaktadır.
Pnömatik taşıma ve pnömatik transport sistemleri
Pnömatik taşıma ve pnömatik transport sistemleri
TeknoConvey  özellikle yoğun faz pnömatik taşıma sistemlerinde gerek deneyimi gerek mühendisliği ve aynı zamanda imalat olanaklarıyla hızla hak ettiği yere gelmektedir. TeknoConvey her zaman müşterilerinden gelen taleplere göre müşterileri için en uygun maliyetli ve en kullanışlı pnömatik taşıma sistemini müşterilerine sunmaktadır.
 “Neden yoğun faz pnömatik taşıma sistem toz ve granül sevk etmede en iyi çözümlerden biridir?”
Yoğun faz pnömatik taşıma veya transfer hem toz hemde granül ürünlerin taşınmasında kullanılabilmektedir; eğer ürününüzde ayrışma; aşındırma, şekil bozulması ve kırılma işlemi büyük bir risk ise düşük hızlı yoğun faz pnömatik taşıma sizin için en iyi çözüm olacaktır. Yoğun faz pnömatik taşıma işlemlerinde düşük hız hem ürününüze verilecek zararı hemde ürün sevk hattınıza verilecek zararı minimize edecektir. Aynı zamanda pnömatik transport sistemi düşük hız ve daha az miktarlarda hava kullandığı için karışımınızda ayrışma problemi de olmayacaktır.
TeknoConvey, pnömatik taşıma problemlerinizi ortadan kaldıran sorunsuz bir sistem sağlayıcısıdır. TeknoConvey pnömatik yoğun faz taşıma sistemleri daha az hava kullanımıyle enerji maliyetlerinizide düşürecektir.
Tüm TeknoConvey müşterileri uzmanlığımıza, etkili ve uzun süreli kullanıma yönelik ürettiğimiz yoğun fazlı pnömatik taşıma sistem ekipmanlarımıza olan güveni tamdır.
Pnömatik taşıma ve pnömatik transport sistemleri
Pnömatik transfer

 

Yoğun faz pnömatik taşımada düşük ürün taşıma hızı ve kullanılan hava miktarının düşüklüğünden dolayı ürününüz havada asılı kalmaz buda üründe ayrışma problemini ortadan kaldırır. Yoğun faz pnömatik taşıma düşük hızlarla ürün taşıdığı için taşıma boru hattında aşınma problemleri minimum seviyededir. Genelde yoğun faz pnömatik transferde ürün taşıma hızı dakikada sadece 120 metre ile 300 metre arasındadır.
TeknoConvey tecrübeli ekibi size her zaman en doğru sistem tasarımı ve ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak ekipmanları sunacaktır.
TeknoConvey yoğun faz pnömatik taşıma sistemiyle aşağıdaki ve benzeri ürünleri 1000 metreye kadar sorunsuz bir şekilde taşıyabilirsiniz:
Kırılgan, aşındırıcı granül ve toz mazlemeler yada her türlü toz yada granül karışımlar, kum, şeker, un, nişasta, karbon, alçı, kireç, peletli ürünleri, tuz, değişik toz ve granül yapıda kimyasallar, oksiter vb.
Özelikle higroskopik malzemelerde yoğun faz taşımada kullanılan hava miktarının malzemeye oranı düşük olduğu için kuru hava ihtiyacı yoktur, buda özelikle higroskopik ürünlerin pnömatik taşınmasında büyük maliyet avantajı sağlamaktadır.  Örneğin kum, şeker, siyah karbon tozu, alçı ve kireçte direk kompresör havası yeterli olmaktadır ayrıca yüksek maliyetli hava kurutma sistemlerine gerek kalmamaktadır.

 

Pnömatik Taşıma Sistemleri
TeknoConvey pnömatik transfer üniteleri,  müşteri taleplerine bağlı olarak 200 ton saat kapasiteye kadar tasarlanabilmektedir.  Ayrıca yoğun faz pnömatik taşıma sistemleri nde kullanılan hava miktarının az olmasından dalayı seyrek faz pnömatik taşıma sistemleri nde kullanılan büyük filtrelere olan ihtiyacıda ortadan kaldırmıştır buda müşterilerimize ilk yatırım maliyetlerinde büyük avantaj sağlamaktadır. Ayrıca ürünlerin sevk aşamasında aşınması ve parçacık bozulması da en aza indirgemiştir. Yoğun faz pnömatik taşıma ekipmanları fabrikanızdaki değerli alanları diğer mekanik taşıma sistemlerindeki gibi işgal etmemektedir çok küçük alanlara kurulup sevk sistemi ise borularla olduğu için fabrikanızda ekstra bir alan revizyonuna gerek kalmamaktadır.
Pnömatik yada havalı taşıma sistemiyle ilgili detaylı bilgi için lütfen web sitesini ziyaret ediniz  http://www.teknoconvey.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir