Big Bag Boşaltma Ünitesi – TEKNOCONVEY

Big bag boşaltma ünitesi ürünlerin kolay ve verimli boşaltılması amacı ile geliştirilmiştir. Birçok farklı sektörde kullanılır üniteler, standart olarak karbon çeliğinden üretilmekdedir ama  talep üzerine paslanmaz çelikten de imal edilebilir. Big bag boşaltma ünitesi vinç veya forklift ile yükleme için yüksekliği ayarlanabilir. Ergonomik tasarımı ile big bag açılışı kolaylaştırılmış ve boşaltım kontrol altına alınır.  Esnek programlanabilme özelliğine sahip çalışma modları sayesinde tüm farklı taleplere cevap verir.

big bag boşaltma ünitesi
big bag boşaltma ünitesi

AISI304 veya AISI316 Paslanmaz çelikten; un, şeker, tuz, nişasta, kakao, peynir altı tozu, süt tozu, gibi malzemeleri boşaltmak için gıdaya uygun olarak da imal edilebilmektedir.

Etkili Olan Faktörler ;

1.Kapasite
2.Akışkanlık
3.Malzeme Yoğunluğu,
4.Malzeme Cinsi(Korozif,kimyasal özellikleri)
5.Nem,ısı
6.Boşaltmadan sonraki transfer hali yada boşaltılacak yer. (Pnömatik,mekanik veya tartım)

TeknoConvey programlanabilir lojik kontrolleri (PLC) kullanarak çalışma sisteminin kolay kontrol edilmesine ve denetimine izin verir.

TeknoConvey big bag boşaltma ünitesi ; siyah karbon çeliği , paslanmaz çelik veya epoksi kaplamalı üretilmektedir müşterilerinden gelen taleplere göre. TeknoConvey tüm big bag boşaltma ünitelerinin çok girişli montajlara uygun olması, çoklu girişleri  ve aynı zamanda Loadcell yani yük hücreli bir şekilde de imal edilmektedir ; buda özelikle batch tipi üretim yapan işletmelerde pnömatik transfer ünitesini aynı zamanda tartım bunkeri olarakta kullanmasına müsaade etmektedir. Yük hücreli yada loadcelli pnömatik transport üniteleri sisteme ne kadar ürün beslendiği konusunda da ayrıca rapor vermektedir.
Big bag boşaltma ünitesi nde boşalan ürünler TeknoConvey  pnömatik taşıma sistemleri ile hızlı ve efektif bir şekilde hedeflenen stoklama birimine nakli ekonomik ve verimli bir şekilde gerçekleştirir.
Toz ve granül  yükleme ve boşaltma, fabrika içi aktarma, partilerin aktarımı, silo yükleme, big bag boşaltma pnömatik taşıma uygulamalarında. Silolar arası sevk işlemlerinde en iyi malzeme hava oranları ve en düşük nakil hattı hızlarıyla kırılgan ve aşındırıcı malzemelerin sevki için idealdir.  Özelikle kamyon yada tırlardan yığın bir şekilde gelen ürünlerin siloya malzeme taşınmasında, çuval ve big bag ile gelen hammaddelerin silolara doldurlmasında, silolardan üretim hattına hammadde nakil işlemlerinde, big bag boşaltma sisteminden üretim hattına malzeme taşınmasında, üretimi biten karışımların yada ürünlerin  bekleme yada dinlenme  silolarına aktarma uygulamalarında, enerji tesilerinde filtre altında çıkan tozların sevkinde, filtre tozlarının sevkinde, paketleme makinesi altında biriken tozların geri beslenmesinde, dozajlanan ürünlerin miksere sevkinde, mikser ve bunker besleme sistemlerinde vb. bütün toz ve granül ürünlerin sevkinde pnömatik taşıma sistemleri kullanılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir