Genel
Pnömatik Sevk Sistemleri Un ve Tahıllar

Pnömatik Sevk Sistemleri Un ve Tahıllar

Un tahıllar, tohumlar, kökler ya da diğer yenebilir malzemelerin öğütülmesi, öğütme ya da parçalanması kaynaklanan toz madde için kullanılan bir terimdir. Buğday, çavdar, yulaf, pirinç, mısır, taro kök ve manyok tahıllar ve köklerin bazı örnekler bu esas olarak pişirme için, un haline öğütülür. Un bir çok kültürde bir elyaf gıda ana maddesidir vardır.

Yaygın kullanımda, un, tohum çekirdek% 85’ini oluşturan, endosperm, adlı bir nişastalı iç bölümün oluşan buğday unu buğday taneleri belirtir; kepek olarak bilinen dış tabakalar ve yağlı buğday tohumu kalan ihtiva . öğütme işlemi endosperm ayırır ve ince parçacıklar bunu azaltır.

Kendi içinde genellikle zararsız, soya unu, yulaf unu, patates unu, pirinç unu, çavdar unu ve buğday unu tüm Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi ve bu unlardan işlenmesi tarafından “yanıcı tozların” olarak sınıflandırılır. ederken standartlara tabidir Bu ajansı tarafından kullanılan dustexplosions risklerini azaltmak için.  Bu patlamalar genellikle “yangın üçgeni nin bir araya gelmesiyle,” o örneğin, un tozu oksijenli, bir ateşleme kaynağı ve bir yakıt içerir.

 

Özellikleri ve Zorluklar:

Un pnömatik taşırken patlama bastırma ve toplama hayati önem taşıyor çünkü un tozu potansiyel patlayıcı nitelikte.  Un toplu torbalarda işleme tesisinde gelirse, torba deşarj kullanılan çerçeveler genellikle toz toplamak ve sağlamak için ek arayüz aygıtları gerektirir hava geçirmez bir sızdırmaz proses gerektirir.

Un daha küçük torbalar içinde ambalajlanmış ise, bir toz kapağı, filtrasyon cihazları ve bir pnömatik  temizleyicisi olan bir torba kesme istasyonu malzemenin el boşaltma desteği için yeterli olabilir.

Un alıcı hazneyi doldurdukça, huninin içindeki hava , potansiyel yangın üçgen koşullardan biri oluşturur, unun akış özelliklerinin anlaşılması başarılı bir pnömatik nakliye için önemlidir. Genel olarak, un serbest akışlıdır ve taşıma hatlarından  sel gibi akar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir