Genel
Dozajlama Tartım Sistemleri Toz ve Granüller İçin

Dozajlama Tartım Sistemleri Toz ve Granüller İçin

Toz ve Granüller İçin TeknoConvey  ( Vakumlu) Emişli Tartım ve Dozajlama Sistemleri

Boşaltma, dozajlama, taşıma, birleştirme  ve tartım: Birçok proses adımı tek bir sistemde

Silolara hammadde depolama, boşaltma, dozajlama, taşıma, konsolidasyon ve tartım  TeknoConvey emiş ve tartım sistemleri bu çok yönlü bütün görevleri yerine getirir.

vakumlu tartım dozajlama sistemleri

Prensip şu şekilde çalışır: Bir konveyör skalası formundaki bir tartım haznesi, vakum pompaları, kompresörleri, döner yıldız besleyici ve körükleri kullanılarak vakum altına konulur. Bu vakum, taşıma hattından ürün alımına kadar ilerler. Tek tek bileşenler böylece taşıma hattına tozsuz bir şekilde aspire edilir ve konveyör skalalarına taşınır. Ürün  taşıma havasından filtreler aracılığıyla ayrılıp hassas tartımlı tartım bunkerinde kalır.

Boşaltma:

Oynak ( bin actuator) tabanı, evrensel olarak kullanılabildiğinden, bir deşarj sistemi olarak geniş çapta kabul görmüştür. Pürüzsüz yüzeylere sahip olup, mekanik olarak hareket ettirilen parçalara sahip değildir, bu da aşınmayı ve bakım gerektirmeden temizlemeyi çok kolaylaştırır. Doğru boyutlandırılmış bir silo konisi ile bağlantılı olarak, titreşim tabanı, huni ve köprü oluşumu olmaksızın dökme malzeme kolonlarının simetrik inişini sağlar ve böylece “ilk giren – ilk çıkar” ı garanti eder.

Dozajlama:

Hammaddelerin taşıma hattına aktarılması için boşaltma ekipmanının altında bir dozlama cihazı bulunur: Döner rotorlu bir döner valf veya ürün besleyici veya sonsuz vidalı bir dozajlama vidası sürekli olarak boru hattına dökme malzemeleri aktarır. Dozajlama helezonları toz ve granüller hammaddeleri hassas bir şekilde dozajlar.

TeknoConvey emiş – vakum toz va granül dozajlama tartım sistemleri hammaddelerinizi doğru noktaya istenile hassasiyette ulaştırır, konveyör terazili pnömatik emiş tartım sistemleri günümüzde hassas tartılmış büyük ve orta büyüklükteki bileşenlerin ekonomik otomasyonu için yaygın olarak kabul edilmektedir,  Türkiye’de vakumla emme ve tartma teknolojisinin geliştiricileri olarak sadece teknolojik lider değil aynı zamanda tam otomatik mikser yükleme ve besleme sistemlerinde de pazar lideriyiz. Bunun sonucu, birçok farklı türdeki dökme malzeme ve sıvıların taşıma karakteristiği ve akış hızları ile yüksek seviyede tecrübeye sahibiz. Bu da, yenilikçi proses lideri kontrol teknolojisi ile birlikte, tüm hammaddelerin üretim süreçlerinize girmesini sağlar. tam olarak doğru zaman ve tam olarak doğru miktarda: Doğru noktaya.

Hassas karışım sonuçları için güvenilir taşıma teknolojisi

Gıdaların, ilaçların, plastiklerin veya kimyasalların – birçok endüstriyel üretim işleminde, ürün kalitesinde, şirketlerin başarısı, hammaddelerin hassas bir şekilde karıştırılmasında önemli bir yere sahiptir. Bunun temeli bireysel bileşenlerin karıştırma işlemine güvenilir, yüksek hassasiyetli beslenmesi ve dozajlanmasıdır. Çok sayıda dökme komponentin mikserler, yoğurma üniteleri, karıştırıcılar, eriticiler ve ekstrüderler gibi bir veya daha fazla dağıtım noktasına tam otomatik olarak ulaştırılması gerektiğinde, TeknoConvey emiş tartım sistemleri size güven verecektir. Verilecek çok sayıda bileşen olsa bile, TeknoConvey emiş tartım sistemleri sadece güvenilir değil aynı zamanda ekonomik bir çözümdür!

Tek boru hattı ile mikser yükleme

Tek boru sistemi ile, bir taşıma hattı, hazneler, big bag boşaltma istasyonları ve açık veya kapalı silolar gibi tüm ürün besleme noktalarından konveyör  tartım bunkerlerine  ürünleri taşır. Ölçekler kontrolü, değişen mesafelerden kaynaklanan farklı uçuşları telafi eder. Buda sistemin doğruluğunu artırır.

Yararları:

  • Sadece bir boru gerektiğinden daha düşük sistem maliyetleri ve daha düşük montaj masrafları
  • Her parçadan sonra taşıma borusunun boşaltılması
  • Konveyör, dozajlama ve tartım işlemleri, kontrolün özelliği sayesinde otomatik olarak çalışır

Mükemmel kombinasyon: TeknoConvey’den merkezi tartım ve dozajlama sistemleri

Birçok giriş noktası ve deşarj noktası için merkezi bir tartım sistemi mevcuttur. Emme tartı ve basınçlı taşıma sistemlerinin avantajlarını birleştirir. Bu sistemle, ürün giriş noktalarındaki münferit bileşenler, bir elektromekanik tartım cihazı ile donatılmış merkezi tartım terazisine emilmekte ve tartılmaktadır. Tartılan parti daha sonra bir tampon konteynerine boşaltılır ve bu noktadan yoğurma üniteleri, karıştırıcılar veya mikserler bir basınç taşıma sistemi dense phase  ile aktarılır.

Yararları:

  • Birçok alım ve deşarj noktasında mükemmel çözüm
  • Birçok üretim için doğru tartılmış ürünler
  • Uzun taşıma mesafesi ve yüksek verim için optimum
  • Eşzamanlı tartım yapan ve çok sayıda uzak noktaya ulaşan

Referans işlerimiz ve bizi daha iyi tanımak için lütfen arayınız…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir