Genel
Pnömatik Taşıma Dirsekleri Nasıl Seçilir

Pnömatik Taşıma Dirsekleri Nasıl Seçilir

Pnömatik Taşıma Dirsekleri Nasıl Seçilir
Aşınma pnömatik sistemlerde sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Emek ve yenileme maliyetlerinde olağanüstü miktarda kaynağa mal olabilen bir şeydir. Belirli bir sistem için iyi dirsekleri seçmenin birçok basit yolu olsa da, bazen özel bir çözüm seçmeye ihtiyaç vardır.

Pnömatik taşıma geçmişinde, birçok insan karmaşık aşınma sorununu ele almak için çeşitli yollar geliştirdi. Birçok farklı taşıma uygulaması olduğu gibi, birçok farklı çözüm de vardır. Her çözüm, önemli kabul edilen bir dizi kısıtlamanın sınırları içinde kalırken belirli bir sorunu çözmeye yöneliktir. Açıkçası, en yaygın kısıt değiştirme maliyetidir, ancak dirsek malzeme bileşimi, korozyon direnci, gıda ile temas endişeleri, değiştirme kolaylığı ve sistem alanı gibi diğer önemli faktörler de vardır. Bu nedenle, tüm bu farklı hususlarla – aşınma direncine ek olarak – özel ürün ve tekniklerin gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Bir yedek dirsek seçerken ilk husus genellikle maliyettir. Ancak, dirseklerin değiştirilmesi için gerekli emek nedeniyle, değiştirme kolaylığı genellikle değiştirme dirseğinin maliyeti göz önüne alındığında el ele gider. Bu nedenle, en popüler çözümler, orijinal süpürme dirseği gibi mevcut bir sisteme uyan çözümlerdir. Aşağıda bu çözümlerden bazıları verilmiştir.

Konik Fore Dirsekler
İnsanların aşınmayı azaltmak için genellikle ilk düşündükleri daha kalın duvarlı dirsekler kullanmaktır. İnce duvarlı bir tüp kullanıyorsanız ve sadece marjinal olarak daha kalın bir duvara geçiyorsanız, bu genellikle bir sorun değildir. Ancak, duvara benzer bir SCH10 borusu kullanıyorsanız ve SCH80 borusu gibi daha kalın bir duvara geçiyorsanız, malzemeler arasındaki fark, iki malzemenin birleştirildiği bir çıkıntı oluşturabilir. Bazı uygulamalarda bu bir sorun olmasa da bazılarında istenmeyen bir durum olabilir. Bu çıkıntı, ürün birikmesi veya hava türbülansı gibi sorunlara neden olabilir. Bu sorunun çözümü, diğer boru malzemesini tam olarak karşılamak için uçları konik sıkılmış, böylece çıkıntıyı ortadan kaldırarak kalın duvarlı bir dirsek kullanmaktır. Konik delik, dirseğin ilk birkaç santiminde dirseğin teğet malzemesinin kalınlığını yavaşça tüyler. Kalın duvarlı bir dirseğin bir çıkıntının olmayacağı bir kalınlığa sorunsuz bir şekilde geçmesine izin verir.

İndüksiyonla Sertleştirilmiş Dirsekler
İndüksiyonla sertleştirilmiş dirsekler, özel bir sertleştirilmiş borudan bükülmüş kıvrım dirsekleridir. İç duvarın yaklaşık yarısı aşınma direnci için sertleştirilir, duvarın dış kısmı bükülmek için yumuşak bırakılır. Sertleştirilmiş iç duvar, aşınmadan korumak için yaklaşık 600 Brinell’dir. Hafif çelik dirsekler 125 Brinell’de oranlıdır, bu nedenle endüksiyonla sertleştirilmiş çelik standart dirseğe göre birkaç kat daha serttir.

Kare Dirsek veya Düz Sırtlı Dirsek
Bu, bir yuvarlaktan kareye ve daha sonra tekrar yuvarlak olarak hareket eden fabrikasyon geçişleri kullanan sac levha kenarlarından yapılmış kare bir dirsektir. Bu dirsekler herhangi bir merkez hattı yarıçapında yapılabilir ve standart bir süpürme dirseğinin yerine sığacak şekilde yapılabilir. Sıklıkla, değiştirilebilir bir metal sırtla yapılırlar. Kare dirsekler hafif aşındırıcı uygulamalar için harika çalışabilir. Buna ek olarak, bu dirseklerin içinde daha bazen aşındırıcı problemler için kullanılabilecek – bazen değiştirilebilir – seramik karolarla varyasyonlar da vardır. Ancak, bu tasarımda bir sorun var – geçişler. Geçişler zayıf nokta. Yaratılan türbülans nedeniyle çok fazla aşınma yaşayabilirler. Bu nedenle, kare dirseklerdeki geçişler genellikle yıpranmaya karşı değiştirilebilir veya güçlendirilebilir.
Değiştirilebilir Arka Dirsek
Bu, kenarları kaynak yapılmış ve arkada değiştirilebilir bir plaka olan düzenli bir kıvrım dirseğidir. Kare dirsek gibi benzer bir “aşınma ve değiştirme” felsefesi kullanır. Yine, bunlar hafif aşınma sorunları için harika çalışabilir. Bu dirsekler, dirseğin arkasındaki daha kalın plakalar veya AR çelik malzeme kullanılarak geliştirilebilir. Bu dirsek geçişleri kullanmaz, bu yüzden onları yıpratma problemi yoktur. Bununla birlikte, üst kısımdan önce yanları giyme, dirseğin yapısal bütünlüğünü tehlikeye atma problemi olabilir. Ayrıca, dirseğin üst kısmı yıprandığında, yuvarlak dirsek ve kare arka kısım arasında açık cep alanları olabilir. Bu, malzemelerin o alana paketlenmesi için bir fırsat yaratabilir. Bu nedenle, kontamine olan birden fazla renk taşıyan gıda ürünleri ve çizgilerden kaçınılmalıdır.

Boşluklu Dirsek
İçi boş sırtlı bir dirsek aynen göründüğü gibidir. Süpürme dirseğinin arkasına boş bir kare kutu veya açık yuvarlak bir kanal kaynak yapılır. Malzeme dirsek boyunca aşındığında, boşluk ürünle dolabilir ve kendisine karşı giyerek aşınmaya karşı koruyabilir. Bu, paketleme eğilimi gösteren aşırı aşındırıcı malzemelerle gerçekten iyi çalışabilir. Malzemenin boşluğa ne kadar iyi paketlendiği, malzemenin özelliklerine, sistemin hızına ve dirseğin konumuna bağlıdır. Bir kez daha, dirseğin malzeme tutan cep alanı nedeniyle, bozulabilen veya kontamine olabilen yiyecek ve malzemelerden kaçınılmalıdır.

Çimento Sırtlı Dirsek
Çimento sırtlı bir dirsek, oyuk çimento ile doldurulmuş olması dışında, içi boş bir dirsek gibi yapılır. Açık nedenlerden dolayı, bunlar çimento endüstrisinde en popüler olanlardır. Çimento en zor maddeler olmasa da, ağır endüstriyel uygulamalarda hala oldukça etkili olabilir.

Porselen Astarlı Dirsek (Seramik Astarlı)
Porselen Astarlı dirseklerde, dirseğin iç kısmına ateşlenmiş endüstriyel bir porselen astar vardır. Bu astar sadece birkaç binde bir kalınlıktadır. Dirseklerin içindeki sürtünme katsayısını düşürerek ve ürünün içinde kaymasına izin vererek korur. Buna ek olarak, endüstriyel porselen, yumuşak çelikten daha sert olan sertliği – Mohs ölçeğinde 6 – nedeniyle gerçek bir aşınma direncine sahiptir. Ayrıca, porselen bir miktar korozyon koruması sağlayabilir. Bununla birlikte, sağlanan tüm koruma çok incedir ve sert darbeli çatlamaya karşı hassastır. Fırınlama işleminde delikler ve kusurlar da olabilir. Bu nedenle, gıda sınıfı bir çözüm olarak kabul edilmezler.

Ceram-Back® Dirsek
Ceram-Back® dirseği ½-in’e sahip bir süpürme dirseğidir. dirsek dışında sert seramik bileşiği. Fikir, dirsek metalinin aşınmaya bırakılması ve daha sonra aşınmayı çok daha sert seramik malzemeye aktarmasıdır. Bu dirseklerin avantajı, herhangi bir boyut veya merkez hattı dirsek yarıçapına, seramik karo döşemesi için zor bir şey olan seramik koruma sunabilmeleridir. Ceram-Back® dirsek aynı zamanda sadece gerektiğinde koruma sağlar – dirseğin arka ve yanları.

Sürgülü aşınma için mükemmel koruma sağlarlar. Ceram-Back® dirsekleri konik delik işleme, indüksiyon sertleştirme, porselen kaplama ve tungsten karbür kaplama gibi diğer tekniklerle birlikte de kullanılabilir. Bununla birlikte, dezavantajı, büyük parçacıklara veya ağır darbe sorunlarına karşı korumak için seramik karolar kadar iyi olmamalarıdır. Ayrıca bazı ısı sınırlamaları vardır.

Seramik ve Bazalt Astarlı Dirsekler
Seramik ve bazalt astarlı dirsekler hemen hemen her uygulama için üstün koruma sağlar. Doğal olarak darbeye dayanıklıdırlar ve yüksek ısıya ve korozyona dayanıklı varyasyonlarda sunulurlar. Dirsekleri sıralamak için kullanılan karolar, inç gibi daha ince korumadan birkaç inç kalınlığında tuğlalara kadar sunulmaktadır. Bununla birlikte, yapıları daha küçük boyutlarda ve daha uzun merkez hattı yarıçaplarında olmalarını zorlaştırabilir. Ek olarak, bu dirseklerin, dirseğin dış çapının olağandışı boyutu nedeniyle bir sisteme oturtmak için özel büyük boyutlu flanşlar kullanması olağandışı değildir. Seramik astarlı ürünler de daha uzun teslim sürelerine sahip olma eğilimindedir ve genellikle tüm çözümlerin en pahalısıdır.
Dökme Seramik Düz Sırtlı Dirsek
Bu, süpürme dirseğinde bir kutu bulunan bir dirsek – çimento arkalı dirsek gibi. Çimento ile doldurulmak yerine katı dökme seramik karolarla doldurulur. Aşınma ve darbelere karşı ağır bir dirence sahiptir. Gerekirse dışarıdan kolayca yamanabilir ve seramik karo kaplı bir dirseğe göre çok daha ucuzdur.

Ayrıca, seramik astarlı bir kutu dirseğinden farklı olarak, aşınan veya türbülansa neden olan geçişler yoktur. Çoğu boyutta, herhangi bir derecede veya herhangi bir merkez hattı yarıçapında da mevcuttur.

Dökme Sırtlı Dirsek
Dökme Sırtlı Dirsek, Dökme Seramik Flatback Dirseğin korunmasını sağlar, ancak standart daha kalın bir kiremit ve yerleşik yan koruma ile. Bu dirsek, yüksek etkiye sahip kurs aşındırıcı ürünler için mükemmelse. Bazen uzay çok büyük bir faktördür. Alanı kısa olan sistemlere sahip olanlar veya sistemlerini yeniden takmayı düşünmeyenler için – sadece kısa bir yarıçapta gelen özel dirsekler vardır. Bu çözümlerden bazıları şunlardır:

Tungsten Karbür Kaplı Dirsekler
Tungsten karbür, dirseklerin içine uygulanan ultra sert, aşınmaya dayanıklı bir metal kaplamadır. Gerçekten mükemmel aşınma özelliklerine sahiptir – özellikle kayma aşınmasına karşı. Bununla birlikte, uygulama şekli nedeniyle, kaplama genellikle oldukça incedir ve daha kısa yarıçaplı dirseklerle sınırlıdır. Ayrıca, tungsten karbürün genellikle bir miktar korozyon koruması sunduğuna dikkat edilmelidir.

Çıkmaz T (Kör Tee)
Bu dirsekler, bir ucunu ürünün kendiliğinden aşınmasıyla aşınmaya karşı koruyan malzeme ile doldurarak mekanik olarak aşınmaya karşı korur. Bu tee ler birçok farklı durumda gerçekten iyi çalışabilir. Bununla birlikte, ürün nemli, yapışkan veya yapışkansa kullanılmamalıdır.

Çıkmaz uçlar, yumuşak çelik, aşınmaya dayanıklı malzemelerden üretilebilir ve ayrıca seramik kaplanabilir.

Ni-Sert Dirsekler
Bunlar Ni-Hard alaşımından dökülen kısa yarıçaplı dirseklerdir (yaklaşık 600 Brinell). Genellikle kalın duvarlı, çok sert ve yüksek ısı uygulamaları için iyidir. Bazı dirsekler değiştirilebilir arka tasarıma sahiptir. Bununla birlikte, bunlar bağlantı parçalarıdır – bu yüzden sadece kısa yarıçaplarda mevcuttur ve boyut ve derece ile sınırlıdır. Buna ek olarak, Ni-Hard sert olsa da, seramik karo gibi daha sert malzemeler kadar sert değildir.

Vorteks Dirsekleri
Vorteks dirsekleri, mekanik araçlar kullanarak aşınmaya karşı korur. Dirseğin arkasında, malzemenin girdap haline dönüşmesine neden olan bir bölmesi vardır. Bu girdap malzemeyi saptırır ve malzemenin dirsek boyunca aşınmayı azaltacak şekilde hareket etmesine neden olur. Bu dirsek stili farklı malzemeler ve alaşımlarda mevcuttur. Bu döküm malzemelerin bazıları ekstra aşınma veya korozyon direnci sunar. Bununla birlikte, bazı kesin sınırlamalar vardır.

Girdap hareketinin düzgün çalışması için minimum miktarda hat basıncı ve ürün akışı gerekir. Ve bağlantı parçaları oldukları için belirli boyutlar, yapılandırmalar ve derecelerle sınırlıdırlar.

Bu kısa genel bakışta görüldüğü gibi, pnömatik taşıma sistemlerindeki aşınmayı çözmek için birçok farklı çözüm bulunmaktadır. Bazıları doğrudan değiştirmelerdir veya küçük alanlara sığar, bazıları değildir. Bazıları yüksek ısı veya korozyon ile iyi çalışır ve bazıları işe yaramaz. Tüm sorunları çözen tek bir çözüm yoktur. Pnömatik taşımada, en iyi çözüm her zaman belirli bir sistemin ithalat kriterlerine uyan ve müşteri için en iyi toplam değeri sunan çözümdür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir