Genel
Pnömatik Taşımada Aşınmaya Dayanıklı Dirsekler

Pnömatik Taşımada Aşınmaya Dayanıklı Dirsekler

Daha Kalın Bir Dirsek Duvarı Pnömatik Taşıma Sistemleri İçin En İyi Aşınmaya Dayanıklı Çözüm mü?
Pnömatik taşıma sisteminizdeki dirsekler aşınmadan muzdaripse, bunları daha kalın bir duvar kalınlığıyla değiştirmenin en iyi aşınmaya dayanıklı çözümünüz olması mantıklı görünebilir.
Duvar kalınlığını değiştirmek zor aşınma sorunlarına karşı yardımcı olmazken, bazı uygulamalarda fark yaratmanın kolay bir yolu olabilir. Ama her zaman en iyi yol bu mu?

Aşınma direnci nedir?

Aşınma direnci yıpranma savaşıdır. Aşınma, pnömatik taşıma sistemleri kullanan şirketler için hem yedek parça maliyeti hem de sistem kapalı kalma süresi boyunca işçilik maliyeti açısından pahalı bir sorun olabilir. Bu, özellikle bu sistemlerdeki bükümler ve dirsekler için geçerlidir. Aşınma ile mücadele etmek için yapabileceğiniz çeşitli şeyler vardır:
• Dirsek yarıçapını değiştirme
• Sisteminizdeki hızı ayarlama
• Aşınmaya dayanıklı astarlı veya destekli dirseklerin kullanılması

Dirseklerde Aşındırıcı Aşınmayı Sınırlama
Aşınmayı ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, pnömatik taşıma dirseklerinde aşınmaya karşı direnci arttırmanın ve aşınmayı azaltmanın birkaç yolu vardır.

İlk olarak, sisteminizin taşıdığı malzemenin sıkı virajlarda dolaşmasına gerek kalmaması için mümkün olan en geniş bükülme yarıçapına sahip dirsekler kullanın. Böylece sürtünmeyi ve malzemenin dirsek üzerindeki etkisini azaltabilirsiniz.
Çok aşındırıcı bir malzeme taşıyorsanız, aşınmaya dayanıklı dirsekler kullanmayı düşünün. Aşınmaya dayanıklı astarlar kullanan dirsekler çok etkilidir ve farklı uygulamalar için çok çeşitli dirsek türleri vardır. Bu, seramik astarları, çimento bazlı beton astarlarını, kompozit astarı, AR alaşımlarını, değiştirilebilir sırtları ve daha fazlasını içerir. Bu, dirseğinizin özel kaplamaları veya destekleri olmayan çıplak bir boru veya tüpten daha uzun süre dayanacağı anlamına gelir.
Aşınmaya dayanıklı astarlara sahip dirsekleri kullanmanın faydaları şunlardır:

• Genellikle en uygun maliyetli çözümlerdir
• Dirseğinizin ömrünü uzatarak üretim aksama süresini azaltabilir
• Bu özel dirseklerin çoğu, taşıma hatlarında herhangi bir değişiklik yapmadan taşıma sisteminize mükemmel uyum sağlar

Seramik Kaplı Dirsekler – Pnömatik Taşıma Sistemlerinde Aşındırıcı Aşınma için Bir Çözüm

Seramik astarlı dirsekler, çok yönlü aşınmaya dayanıklı dirseklerden biridir tahıl ve plastikten evcil hayvan gıdalarına kadar çeşitli endüstrilerde kullanılır.

Seramik kaplama aşındırıcı malzemelerden koruma sağlar. Malzeme boru veya borudan aşındığında, kalın dış seramik kaplama sistem basıncını korur ve sızıntıyı önler. Bu, malzeme dirsek takmış olsa bile taşıma sisteminizin çalışmaya devam edebileceği anlamına gelir ve dirseklerinizi sık sık değiştirme gereksinimini ortadan kaldırır.
Ortalama olarak, seramik kaplamalar çıplak bir boru veya tüp kullanmaktan% 30-40 daha uzun dirsek ömrü sağlar.

Ve sonunda…

Doğru dirseği seçmek, pnömatik taşıma sisteminizin ne kadar iyi çalıştığı için önemlidir. Sisteminizin verimliliğini artırabilir, çalışmama süresini azaltabilir ve tasarruf sağlayabilir.
Tüm pnömatik taşıma sistemleri için doğru olan tek bir dirsek çözümü yoktur. Gerçekten, ilettiğiniz malzemeye, ne kadar ilettiğinize, ne kadar hızlı ilettiğinize ve hangi sıcaklıkta diğerlerinin arasında dikkate alınması gereken bazı faktörlere bağlıdır.

İhtiyaçlarınıza uygun bir çözüm aramak ve bilgi, uzmanlık ve deneyime sahip ve aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli çözümler sunabilen şirketlerle konuşmak önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir