Pnömatik Taşıma Sistemleri Gaz-Katı Ayırma Cihazları

Pnömatik taşıma sistemleri ile ilişkili gaz-katı ayırma cihazları iki fonksiyona sahiptir. Birincisi, elleçleme veya işleme sürecinin bir sonraki aşaması için iletilen malzemenin mümkün olduğunca iyileştirilmesi. İkincisi, çalışma ortamının kirliliğini en aza indirgemektir. Bu gereksinimleri karşılayan bir dizi cihaz mevcuttur. Partikül boyutu, burada sistem seçimi ve hava akış hızı açısından ve sistem boyutlandırma açısından dikkate alınması gereken ana parametredir.

Pnömatik Taşıma Sistemleri Partikül Boyutları
Pnömatik Taşıma Sistemleri Partikül Boyutları

Pnömatik taşımada ayırma gereksinimleri

 Bu işlevlerin ilki, esas itibariyle bir ekonomi meselesidir; maddenin değeri ne kadar yüksek olursa, tam iyileşmeyi sağlamak için daha fazla sorun yaşanmaktadır. Bununla birlikte, özellikle iş mevzuatında daha sıkı Sağlık ve Güvenlik’in başlatılmasından bu yana çevre kirliliğinin önlenmesi potansiyel olarak daha da önemlidir. Maddenin potansiyel olarak tehlikeli olduğu biliniyorsa, tabii ki, atık üretim tesisinden atmosfere kaçmasını önlemek için aşırı önlemler alınmalıdır. Bu, özellikle toksik ve patlayıcı maddeler için geçerlidir. Herhangi bir uygulamada kullanılacak gaz-katı ayırma sisteminin seçimi, bir takım faktörlerden, özellikle katılan partiküllü madde miktarından, malzemenin partikül boyutu aralığından, toplanacak gerekli toplama verimliliğinden ve sermaye ile etkilenir. Genel olarak, toplanması gereken partiküller ne kadar ince ise, uygun bir ayırma sisteminin maliyeti de o kadar yüksek olacaktır.

Pnömatik taşımada ayırma mekanizmaları

 Bir yığın malzemenin nispeten büyük ve ağır parçacıklardan oluştuğu ve ince tozu içermediği durumlarda, malzeme basit bir siloda toplamak için yeterli olabilir, katı malzeme  silonun  tabanına kadar yerçekimiyle düşer, uygun bir havalandırma deliği gaz alınır. Bununla birlikte, biraz daha küçük parçacık boyutlu bir yığın katı ile, yer çekim etkisinin arttırılması önerilebilir ve bunu gerçekleştirmenin en yaygın yöntemi, katı parçacıkların dışarı doğru atılması için gaz-katı akımına dönüş vermektir. Bu temelde siklon separatörünün çalıştığı ilkedir girdabın merkezinden çekme. İnce parçacıkların bulunduğu yerlerde, özellikle de düşük yoğunluklu olduklarında, siklonda ayrışma tam olarak etkili olmayabilir ve bu durumda gaz-katı akışı bir torbalı filtre  ile havalandırılabilir.

Birçok farklı torbalı filtre kullanılmaktadır ve seçim çoğunlukla toplanan katı parçacıkların niteliğine ve gaz akışındaki katıların oranına bağlıdır. Çok ince partiküller veya toz içeren materyaller için, örneğin ıslak yıkayıcılar veya Wetscrubber ve  elektrostatik çöktürücüler kullanılarak filtrasyon tekniğinde daha fazla arıtma gerekli olabilir. Bu son katı gaz ayırma cihazları endüstride kullanılırken genellikle bir proses tesisi ile birlikte kullanılırlar ve çok nadiren pnömatik bir taşıma sistemi ile birlikte kullanılırlar bu nedenle bu cihazlardan herhangi birine atıfta bulunulmayacağız.

Pnömatik taşımada basınç düşüşü hususu

 Belirli bir genel basınç düşümü için maksimum malzeme debisi elde edilmesi durumunda ayırma cihazı sisteme yüksek bir basınç düşüşü göstermemelidir. Bu, özellikle ayırma ünitesindeki basınç düşüşünün mevcut toplam basınç düşüşünün önemli bir yüzdesi olabileceği düşük basınçlı fan sistemlerinde geçerlidir. Ayırma ekipmanının düzenli bakımı önemlidir. Torba filtrelerdeki basınç düşüşü, düzenli olarak temizlenmezlerse veya temizlik artık etkili olmadığında torba değiştirilmezse, hızla artacaktır. Ayırma için siklonlar kullanılırsa, aşınma ayırma verimliliğini düşürecektir.

Pnömatik taşıma sistemleri toz kontrolü

Taşınan bir gaz akımından katı maddeleri etkin bir şekilde çıkarmanın ekonomik nedenlerine ek olarak, ürün kalite kontrolünün, sağlık ve güvenliğin önemli hususları vardır. Bu bakımdan genellikle problemi teşkil eden çok ince partiküller veya tozdur.

Pnömatik taşıma gaz katı ayırma parçacık bozulması

 Bazı imalat proseslerinde, katı bir maddeye gerçekten çok ince tanecikler halinde ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte, birçok durumda, üründe tozun varlığı pratik ve ticari nedenlerden ötürü istenmemektedir. Tozun büyük kısmı, taşıma sürecindeki parçacık bozunumundan kaynaklanır ve belirli bir malzeme için, malzeme konsantrasyonu ve taşıma hızı,  boru hattı geometrisi açısından taşıma koşullarının bir fonksiyonudur. Parçalanma, büyük bir yüzdeli ince tozun üretilmesine neden olur, özellikle de sağlanan filtrasyon ekipmanı, ince tozları tatminkâr bir şekilde ele alamazsa, tesiste işletme zorlukları ortaya çıkabilir.

Filtre bezleri ve elekler, beklenmedik şekilde yüksek miktarda ince malzeme akışı ile baş etmeleri durumunda hızla bloke olurlar. Net sonuç, genellikle filtredeki basınç düşüşünde bir artış olmasıdır. Bu, malzemenin taşınması için mevcut basınç düşüşünün azalacağı anlamına gelir; bu da, malzemenin kütle akış oranının muhtemelen telafi etmek üzere düşmesi gerektiği anlamına gelir. Alternatif olarak, eğer filtreleme tesisi doğru şekilde kurulmamışsa, parçacık bozunumu göz önünde bulundurulduğunda, sonuç olarak daha pahalıya mal olacak gibi görünüyor. Bu nedenle, maddenin kendisi için bir sorun olmasa bile, parçacık bozunumunun en aza indirgenmesini sağlamak için doğrudan mali teşvik sağlanmalıdır.

Pnömatik taşıma gaz katı ayırmada toz emisyonu

 Potansiyel olarak patlayıcı ve bilinen toksik materyalleri hariç en istenmeyen tozlar o kadar ince ki uzun süre havada askıda durarak sağlık açısından tehlike oluştururlar. Şekilde, tanıdık havayla taşınan parçacıkların karşılaştırmalı boyut aralıklarını göstermektedir. Endüstriyel durumlarda karşılaşılan hava tozları genelde yaklaşık 10 mikrondan daha küçüktür. Bu büyüklükteki parçacıkların yutulması, cilt tarafından emilmesi veya solunum yoluyla vücut içine alınabilir. Tozlu bir çevredeki işçiler için en büyük tehlikeyi teşkil eden teneffüstür, cilt hastalıkları seyrek görülmese de nadiren ciddi bir problemdir. Bu büyüklükte tozların solunması durumunda, yaklaşık 0.5-5 um boyut aralığında olan parçacıklar akciğerlerin alıkonduğu alt bölgelere ulaşabilir bu tozlara uzun süre maruz kalma, akciğer dokularında kalıcı hasara neden olabilir. Nefes ve solunum yolu enfeksiyonuna duyarlılık artışı oluşur. Bu ince parçacıkların atmosfere salı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir