DOĞRU KONVEYÖR SEÇİMİNDE 6 ANAHTAR NOKTA

Partili veya sürekli işlem  uygulaması için bir konveyör sistemi seçmek, aklınıza gelebilecek kadar basit bir işlem değildir. Sürekli olarak üretim gereksinimlerine uygun bir oranda ve toz  veya bakım gereksinim artışı gibi tesisin çalışma ortamına olumsuz katkıda bulunmayacak şekilde malzeme taşıma ekipmanı seçme , proses mühendisleri ve çalışan personeliz için zorlu bir çaba olabilir.

TeknoConvey’de, parti veya sürekli işleme için en iyi seçeneklerin tümünü değerlendirmenin en etkili yolunun, her malzeme hareketi gereksinimini boş bir başlangıç ​​noktasından ele alacağımız olduğuna inanıyoruz. “Malzeme taşıma ihtiyacınızı karşılamak için en iyi yol hangisi” zihniyetiyle bu uygulamaya baktığımızda, satın aldığımız taşıma ekipmanlarını  satın almadan önce doğru ekipman seçimini yapmak için daha iyi bir konuma getiriyor.

Seçilim sürecinin ortak yönü bizi rakiplerimizden ayıran şeydir. Müşterilerimizle olan diyalog, ideal bir malzeme taşıma çözümü ve gerçek bir iş ortaklığı için temel oluşturuyor. Görüşme sırasında, daima aşağıdaki temel konuları kapsarız:

 

  1. Operasyon – Esasen, hareket eden malzeme iki ana kategoriye girer ve doğru konveyör seçimini sağlamak için farkı anlamak önemlidir. Biri, yalnızca bir veya daha fazla toplama noktasından malzeme veya materyalleri hareket ettirmek ve bunları bir veya daha fazla tahliye noktasına aktarmaktır. Diğeri genellikle besleme malzemesi açısından çok daha zamana duyarlı ve işlem açısından kritik olan besleme. Bir besleyicinin çalışmasının tanımlanması, besleyicinin ayrı partiler halinde teslim etmesi gerekip gerekmediğini belirlemekten veya aralıksız, hız kontrollü bir şekilde sunmaktan oluşur. Partili işlerken, teslim edilmesi gereken miktarı, teslim edilmesi gereken zamanı ve hangi doğruluğun seviyesinin yeterli olacağını bilmek önemlidir. Ayrıca, besleyicilerin atıl veya bekleme zamanını batch’lar arasında bilmek de önemlidir. Sürekli besleniyorsa oranın yanı sıra doğruluk da tanımlanmalıdır.
  2. Materyal – Materyal tanımının tamamını oluşturan birkaç önemli özellik vardır. Her biri akıcılık, aşındırıcılık, sıcaklık ve nem içeriği gibi bütün olarak anlaşılmalıdır. Bunlardan bazıları dinamiktir ve diğer özelliklerden bir veya daha fazlasını etkiler – veya etkilenebilir – bu nedenle hepsini birlikte analiz etmek her zaman en iyisidir.
  3. Çevre – Ekipmanların doğru seçiminde dikkate alınması gereken bir takım çevresel faktörler vardır. Bunlardan bazıları, kullanım konusundaki endişeleri artırmak için materyal özellikleriyle birleşebilirken, bazıları eklenen sağlık ve güvenlik önlemlerini gerektirebilir. Bunlara açık ateş kaynakları, ateş veya patlama olasılığı ve korozif buhar varlığı dahildir.
  4. Kurulum alanı – Bir konveyör ile bir başka konveyör arasındaki karar, ekipmanı monte etmek için ne kadar yer açıldığına bağlıdır. Özellikle sistemin bazı bölümleri zaten mevcut olduğunda, yeni ekipman düşünürken, konveyöre ne kadar genişlik, derinlik ve tavan yüksekliği sağlanabileceğinin yanı sıra, giriş ve çıkış yüksekliği gibi şeyleri daima dikkate aldığınızdan emin olun.
  5. Maliyet – Her projede oynadığı rolü inkar etmek gibi bir şans yoktur. Anlaşılabilir bir şekilde, gerekçelendirme formülü bir işten diğerine farklıdır. Bazı şirketler, haklılık hesaplamasında uzun vadeli mülkiyet maliyetine öncelik veriyor – diğerleri başlangıç ​​yatırımına daha fazla odaklanırken, güvenilirliğe, enerji tüketiminde ve bakımda maliyet düşürmeye odaklanıyor. Önerilen bir konveyör solüsyonunun finansal fizibilitesini belirlemek için mümkün olan en kısa zamanda maliyeti tartışmak en iyisidir.
  6. Geçmiş – Mevcut ekipmanları değiştirirken servis geçmişinin önemi fazla vurgulanamaz. Güvenilirliğin bir sorun olduğu yerlerde, zorlukları anlamak, uygun önlemlere yol açan önemli ipuçları sağlayabilir. Sadece marka adlarını değiştirmeniz, daha güvenilir, uzun ömürlü bir ekipman parçası ile sonuçlanacağınızın garantisi değildir. Önerilen taşıyıcı çözümün daha tatmin edici bir sonuç sağlayacağını anlamak için servis geçmişi hakkında ayrıntılı bilgi vermek çok daha iyidir.

Bir konveyörün uygun seçimi ve boyutlandırılması, herhangi bir işleme uygulamasında başarıyla üretim hedeflerine ulaşmak için kritik önem taşır. Bir konveyör seçerken göz önüne alınması gereken anahtar faktörlerin sayısı göz korkutucu olabilir. Bu faktörleri anlamak için zaman ayırıp her bileşene ilişkin mümkün olan en doğru verileri toplayın – ideal olarak TeknoConvey  gibi güvenilir, tecrübeli bir tedarikçi ile ortak olarak – sizin özel ihtiyaçlarınız için en iyi taşıyıcı teknolojiyi seçmenize ve en büyük getiriyi getirmenize yardımcı olacaktır yatırımınıza.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir