ESNEK VİDALI SPİRAL HELEZONUUN DOĞRU TASARIMI VE VERİMLİLİĞİ

Esnek vidalı spiral helezonlar, düşük maliyetli ve basit yapıları nedeniyle üreticilerin kullandığı en yaygın konveyör tiplerinden biridir.

Karmaşık bir ekipman parçası olmamasına ve basit bir işlemle hala güvenilir olmasına rağmen, pek çok kullanıcı kötü performansa, aşırı güç kullanımına, aşırı aşınmaya ve mekanik bozulmaya neden olabilecek önemli faktörleri görmüyor. Bu faktörler, esnek konveyör seçeneklerini incelerken tüm sistem parametrelerini göz önünde bulundurmanızı önemser hale getirmektedir.

Özellikler

Esnek vidalı konveyörün boru içinde dönen helezon vidası yada yayı vardır. Vidalı konveyörler tipik olarak 2½ inç ila 8 inç arasındadır ve 25 metre’ye kadar yatay taşıma ve 60 derecelik eğimler için kullanılabilir. Tüpün içinde oval olarak bilinen vida yada yay, paslanmaz çeliktir yada St22 kalite çeliktir  ve her uygulamaya uyacak şekilde yuvarlak, düz, kare çubuk ve eğimli kenar konfigürasyonlarında mevcuttur.

Malzeme Özellikleri

Esnek yaylı helezonlar  tozlar, kristaller, pullar, granüller, topaklar ve düzensiz şekiller gibi birçok materyali hareket ettirebilirler. Bununla birlikte, malzemenin konveyörü nasıl etkileyeceğini ve konveyörün malzemeyi nasıl etkileyebileceğini göz önüne almanız gerekir. Örneğin, konveyörde tuz veya benzeri malzemelerin nasıl davrandığına dikkat ederek. Bu malzemeler sürtünmeye neden olabilir, bu da parçacıkların taşıma esnasında parçalanması, ısınması veya parçalanmasına neden olabilir.

Esnek Vidalı / Helezon Tipleri ve Özellikleri

Esnek vidalı konveyör ile, malzemenizin özelliklerine bağlı olarak uygulamanız için en iyi seçim olacak çok sayıda farklı burgu deseni bulunmaktadır. Farklı burgu türleri: düz tel, eğimli veya kare çubuk ve yuvarlak tel. Ayrıca, yayın veya vidanın tam uzunluğunu uzatan vidanın ortasına yerleştirilen küçük bir boru olan merkez iç borusu  da vardır. Tüp içinde daha fazla yer kaplayarak ve konveyöre girmesine izin verilen maddenin miktarını kısıtlayarak vidaya uygulanan yükü azaltacaktır.

Akış hızı

Kullanılan burgu türüne, burgu dönüş hızına, besleme hunisi ve borusunun konfigürasyonuna, malzemenin akışkanlığına ve genel özelliklerine ve eğim açısının konveyör açısına bağlı olarak akış hızı arttırılabilir veya azaltılabilir.

Kapasite ve Güç Gereksinimleri

Kapasite ve güç gereksinimlerini etkileyebilecek birçok faktör vardır; en yaygın olanı: malzeme parçacık boyutu, malzeme yığın yoğunluğu, malzeme akışkanlığı, konveyör uzunluğu, burgu dönme hızı, konveyör çapı, helisel adım ve konveyör eğim açısı.

Temizlik

 

Hazne boşaldığında giriş tüpünde bir miktar artık malzeme olmasına rağmen, esnek vidalı konveyörünüzü temizlemenin bir yolu vardır. Bunu yapmak için, konveyörün altındaki temizleme kapağını çıkarın ve vidanın dönüşünü tersine çevirin.

TeknoConvey’a özel, tüm malzemelerin kolay bir sökme ve kolay temizleme ile konveyörden iyice temizlenmesi gereken uygulamalar için mükemmel olan bir diğer seçenek, aşağı yukarı yükseklik ayarlı sistemimizdir. Kolay yıkama, temizleme ve burgu değiştirme işlemlerini gerçekleştiren eğilebilir bir esnek vidalı konveyördür.

Esnek vidalı konveyörler, geniş bir yelpazede malzemelerin taşınması için kesinlikle maliyet etkin, güvenilir bir seçimdir. Sağlam fakat basittirler ve kullanıcı dostu, güvenilir bir çalışma sağlarken bakım maliyetlerini düşük tutarlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir